Samen bouwen aan een inclusief Amsterdam met Social Return.

27 maart 2023 0 Comments

Social Return in Amsterdam: Een Belangrijk Initiatief voor de Gemeenschap

Social Return is een initiatief dat zich richt op het creëren van werkgelegenheid voor mensen die moeite hebben om werk te vinden. Het is een belangrijk onderdeel van het beleid van de gemeente Amsterdam en heeft tot doel om de sociale cohesie te versterken en de economische ontwikkeling te stimuleren.

Het idee achter Social Return is dat bedrijven die werken aan projecten in opdracht van de gemeente Amsterdam, een bepaald percentage van hun personeel moeten werven uit kwetsbare groepen in de samenleving. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een arbeidsbeperking, langdurig werklozen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het doel van Social Return is tweeledig. Enerzijds biedt het kansen voor mensen die anders misschien geen werk zouden kunnen vinden. Anderzijds draagt het bij aan de realisatie van maatschappelijke doelen, zoals het bevorderen van sociale inclusie en het verminderen van armoede.

In Amsterdam wordt Social Return actief gestimuleerd door middel van verschillende programma’s en initiatieven. Zo zijn er trainingen en workshops beschikbaar voor werkgevers die meer willen weten over hoe zij kwetsbare groepen kunnen aannemen en ondersteunen. Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor bedrijven die zich actief inzetten voor Social Return.

Eén succesvol project dat voortkomt uit Social Return is het initiatief ‘Amsterdam Werkt’. Dit programma biedt werkzoekenden uit kwetsbare groepen de kans om aan de slag te gaan bij bedrijven in Amsterdam. Hierbij wordt intensieve begeleiding geboden, zodat deze werknemers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun kansen op duurzaam werk vergroten.

Al met al heeft Social Return in Amsterdam al veel positieve resultaten opgeleverd. Het heeft niet alleen geleid tot meer banenkansen voor kwetsbare groepen, maar ook bijgedragen aan een sterkere lokale economie en meer sociale cohesie binnen gemeenschappen.

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten over Social Return of wilt weten hoe uw bedrijf kan bijdragen aan dit belangrijke initiatief, neem dan contact op met de gemeente Amsterdam of bekijk onze website voor meer informatie. Samen kunnen we werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft op werk en welvaart.

Wilt u ook bijdragen aan een inclusieve samenleving en de lokale economie versterken? Neem dan contact op met de gemeente Amsterdam of bekijk onze website voor meer informatie over Social Return. Samen kunnen we werken aan een toekomst waarin iedereen gelijke kansen heeft op werk en welvaart. Doe mee en maak het verschil!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *