De Invloed van de Volle Maan op Slecht Slapen: Feit of Fabel?

slecht slapen bij volle maan
27 september 2023 0 Reacties

Slecht Slapen bij Volle Maan: Feit of Fabel?

Velen van ons hebben wel eens gehoord dat het moeilijker is om te slapen tijdens een volle maan. Deze oude overtuiging heeft al eeuwenlang de aandacht getrokken en tot op de dag van vandaag zijn er mensen die beweren dat ze slechter slapen wanneer de maan vol en helder aan de nachtelijke hemel staat. Maar is er echt een verband tussen onze slaapkwaliteit en de maanfasen, of is het gewoon een fabel?

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat direct wijst op een causaal verband tussen slecht slapen en de volle maan, zijn er wel interessante bevindingen die het idee ondersteunen. Een studie uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, suggereert bijvoorbeeld dat onze biologische klokken mogelijk gevoelig zijn voor de schommelingen in maanlicht.

De studie, uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Basel in Zwitserland, toonde aan dat proefpersonen gemiddeld vijf minuten korter sliepen tijdens een volle maan. Daarnaast duurde het ook langer voordat ze in slaap vielen en werd hun diepe slaap verminderd. Hoewel deze bevindingen statistisch significant waren, waren ze niet zo groot dat ze als klinisch relevant kunnen worden beschouwd.

Een andere mogelijke verklaring voor slechter slapen bij volle maan is het zogenaamde “maaneffect”. Sommige wetenschappers speculeren dat de helderheid van het maanlicht mensen kan verstoren en hun slaappatronen kan beïnvloeden. Dit kan vooral van invloed zijn op mensen die gevoelig zijn voor lichtstimulatie tijdens het slapen.

Het is echter belangrijk op te merken dat individuele verschillen een grote rol spelen bij slaapproblemen. Sommige mensen kunnen helemaal geen verschil merken in hun slaapkwaliteit tijdens een volle maan, terwijl anderen juist sterk beïnvloed kunnen worden. Het is ook mogelijk dat andere factoren, zoals stress, omgevingsgeluiden of temperatuurveranderingen, een grotere impact hebben op onze slaap dan de maanfasen.

Dus wat moeten we hieruit concluderen? Hoewel er aanwijzingen zijn dat er mogelijk een verband bestaat tussen slecht slapen en de volle maan, is er geen definitief bewijs om dit te ondersteunen. Het blijft dus een persoonlijke ervaring die afhankelijk is van verschillende individuele factoren.

Als je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, zijn er verschillende strategieën die je kunt proberen om je slaapkwaliteit te verbeteren. Zorg voor een rustige en donkere slaapomgeving, vermijd stimulerende activiteiten vlak voor het slapengaan en probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie of ademhalingsoefeningen.

Onthoud dat iedere persoon uniek is en wat voor de één werkt, niet per se voor de ander hoeft te gelden. Luister naar je eigen lichaam en zoek naar de beste manieren om een goede nachtrust te bevorderen, ongeacht de maanstand.

 

9 Tips voor een betere nachtrust tijdens volle maan

  1. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is; gebruik zwart-out gordijnen of een oogmasker.
  2. Ga vroeg naar bed, zodat je de volle maan niet te veel voelt.
  3. Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan, omdat dit je slaap kan verstoren.
  4. Neem een warm bad of douche voor het slapen gaan om je lichaam en geest te ontspannen.
  5. Doe ademhalingsoefeningen om stress en spanning te verminderen, wat helpt bij het in slaap vallen.
  6. Oefening doet wonderen; als je regelmatig sport kun je beter slapen tijdens volle maan periodes.
  7. Eet gezond voedsel zoals fruit en groenten om de kwaliteit van je slaap te verbeteren .
  8. Gebruik rustgevende middelen zoals melatonine om beter in slaap te vallen tijdens volle maan periodes .
  9. Luister naar rustige muziek of meditatieve geluiden voordat u gaat slapen, dit helpt uw geest tot rust brengen en uw hersenactiviteit vertragen , waardoor het gemakkelijk is om in slaap te vallen

Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is; gebruik zwart-out gordijnen of een oogmasker.

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Als je merkt dat je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, kan het zorgen voor een donkere slaapkamer een eenvoudige maar effectieve tip zijn om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Het licht van de maan kan onze biologische klokken verstoren en de productie van melatonine, het hormoon dat ons helpt in slaap te vallen, beïnvloeden. Door te zorgen voor een donkere slaapomgeving kun je deze verstoring minimaliseren en je lichaam helpen zich beter voor te bereiden op een goede nachtrust.

Een manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van zwart-out gordijnen. Deze gordijnen zijn speciaal ontworpen om het licht buiten te houden, waardoor je slaapkamer vrijwel volledig donker wordt, ongeacht de helderheid van de maan buiten. Dit kan vooral handig zijn als je in een gebied woont waar veel straatverlichting of andere externe lichtbronnen aanwezig zijn.

Als alternatief kun je ook kiezen voor een oogmasker. Een oogmasker blokkeert het licht direct vanuit je omgeving en creëert zo een donkere ruimte rondom je ogen. Dit kan vooral handig zijn als je geen controle hebt over de verduistering van je slaapkamer, bijvoorbeeld tijdens het reizen of verblijven in een hotel.

Het gebruik van zwart-out gordijnen of een oogmasker kan helpen om je slaapkamer in een rustige en donkere oase te veranderen, waardoor je lichaam beter kan ontspannen en zich kan voorbereiden op een goede nachtrust. Vergeet niet om ook andere belangrijke aspecten van een gezonde slaapomgeving in overweging te nemen, zoals de temperatuur, geluidsniveaus en het comfort van je matras en kussen.

Probeer deze eenvoudige tip uit en kijk of het je helpt om beter te slapen tijdens de volle maan. Iedere persoon is uniek, dus experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jou. Een goede nachtrust is binnen handbereik, zelfs bij volle maan!

Ga vroeg naar bed, zodat je de volle maan niet te veel voelt.

Slecht Slapen bij Volle Maan? Ga Vroeg naar Bed!

Heb je ooit gemerkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen tijdens een volle maan? Een eenvoudige tip die je kunt proberen, is om vroeg naar bed te gaan, zodat je de invloed van de volle maan op je slaap kunt verminderen.

De helderheid van het maanlicht kan onze biologische klokken verstoren en ons lichaam in een staat van waakzaamheid houden. Dit kan het moeilijker maken om in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen. Door eerder naar bed te gaan, geef je jezelf meer tijd om tot rust te komen en ontspannen voordat de volle maan zijn hoogtepunt bereikt.

Probeer ook een slaapvriendelijke omgeving te creëren. Zorg ervoor dat je slaapkamer donker en rustig is. Gebruik eventueel verduisterende gordijnen of een oogmasker om het maanlicht buiten te sluiten. Vermijd ook het gebruik van elektronische apparaten zoals smartphones of tablets vlak voor het slapengaan, omdat het blauwe licht deze situatie nog erger kan maken.

Daarnaast kunnen ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of het lezen van een boek helpen om je geest tot rust te brengen en beter voorbereid te zijn op een goede nachtrust.

Onthoud echter dat iedere persoon anders is en wat voor de één werkt, niet noodzakelijk voor iedereen zal werken. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en te experimenteren met verschillende strategieën om de beste slaapomstandigheden te vinden die voor jou werken.

Dus als je merkt dat je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, probeer dan eens vroeger naar bed te gaan. Het kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om de invloed van het maanlicht op je slaap te verminderen en zo een betere nachtrust te bevorderen.

Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan, omdat dit je slaap kan verstoren.

Vermijd Cafeïne en Alcohol voor een Goede Nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Als je merkt dat je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, kan het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapengaan een eenvoudige maar effectieve tip zijn om je slaap te verbeteren.

Cafeïne, een stimulerend middel dat voorkomt in koffie, thee, frisdranken en chocolade, kan ons zenuwstelsel activeren en ons alert houden. Het duurt gemiddeld vier tot zes uur voordat cafeïne volledig uit ons systeem is verdwenen. Daarom is het verstandig om ’s avonds geen cafeïnehoudende dranken meer te consumeren, omdat dit de kans op slaapproblemen vergroot.

Alcohol daarentegen kan aanvankelijk slaperigheid veroorzaken, maar het heeft ook negatieve effecten op onze slaapkwaliteit. Het verstoort de natuurlijke slaapcyclus en kan ervoor zorgen dat we vaker wakker worden gedurende de nacht. Daarom is het beter om alcoholgebruik te beperken of helemaal te vermijden vlak voor het slapengaan.

In plaats van cafeïnehoudende dranken en alcohol kun je beter kiezen voor ontspannende alternatieven. Kamillethee bijvoorbeeld staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van een rustige slaap. Ook warme melk met honing kan een rustgevend effect hebben op ons lichaam en geest.

Het is belangrijk om te onthouden dat ieder individu anders reageert op cafeïne en alcohol. Sommige mensen kunnen nog steeds goed slapen na het drinken van een kopje koffie, terwijl anderen er gevoeliger voor zijn. Het is daarom aan te raden om zelf te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt voor jouw slaaproutine.

Door bewust om te gaan met je cafeïne- en alcoholinname vlak voor het slapengaan, kun je je kansen vergroten op een goede nachtrust, zelfs tijdens een volle maan. Probeer deze tip eens uit en observeer of het een positief effect heeft op je slaapkwaliteit. Een goede nachtrust is tenslotte van onschatbare waarde voor onze algehele gezondheid en welzijn.

Neem een warm bad of douche voor het slapen gaan om je lichaam en geest te ontspannen.

Een Warm Bad of Douche: Ontspanning voor een Betere Nachtrust tijdens Volle Maan

Heb je moeite met slapen tijdens een volle maan? Probeer dan eens een eenvoudige en effectieve tip: neem een warm bad of douche voor het slapengaan om je lichaam en geest te ontspannen.

Het nemen van een warm bad of douche kan helpen om spanning en stress van de dag weg te spoelen. Het warme water werkt als een natuurlijke kalmerende remedie, waardoor je spieren ontspannen en je geest tot rust komt. Dit is vooral waardevol wanneer je merkt dat de helderheid van de volle maan je slaap beïnvloedt.

De warmte van het water verhoogt de lichaamstemperatuur, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere slaap. Na het baden daalt de lichaamstemperatuur geleidelijk, wat ons lichaam aangeeft dat het tijd is om te rusten. Dit proces helpt bij het reguleren van onze interne klok en bevordert een diepere en meer ontspannen slaap.

Daarnaast kan het nemen van een warm bad of douche ook helpen om eventuele spanning in je spieren los te maken. Dit is vooral gunstig als je gespannen bent door de drukte van de dag of als je fysieke inspanning hebt geleverd. Door deze spanning los te laten, creëer je een fysieke en mentale staat van ontspanning die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Om optimaal te profiteren van deze tip, kun je ook overwegen om ontspannende oliën of badproducten toe te voegen aan je badwater. Lavendelolie staat bijvoorbeeld bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen om je nog meer te ontspannen.

Dus, als je merkt dat de volle maan je slaap verstoort, probeer dan eens een warm bad of douche voor het slapengaan. Het kan een eenvoudige, maar effectieve manier zijn om je lichaam en geest te ontspannen en zo een betere nachtrust te bevorderen. Vergeet niet om ook andere slaaphygiënepraktijken toe te passen, zoals het creëren van een rustige slaapomgeving en het vermijden van stimulerende activiteiten vlak voor het slapengaan.

Laat de volle maan je niet uit je slaap houden – geef jezelf de rust die je verdient!

Doe ademhalingsoefeningen om stress en spanning te verminderen, wat helpt bij het in slaap vallen.

Slecht Slapen bij Volle Maan? Probeer Ademhalingsoefeningen!

Heb je moeite met slapen tijdens een volle maan? Misschien kun je ademhalingsoefeningen proberen om stress en spanning te verminderen, wat kan helpen bij het in slaap vallen.

Ademhalingsoefeningen zijn een eenvoudige en effectieve manier om je lichaam en geest te ontspannen. Door bewust je ademhaling te reguleren, kun je de activiteit van je zenuwstelsel beïnvloeden en een staat van kalmte bevorderen.

Een populaire ademhalingstechniek die vaak wordt gebruikt om te ontspannen is de 4-7-8 methode. Hierbij adem je gedurende 4 seconden in door je neus, houd je de adem 7 seconden vast en adem je vervolgens gedurende 8 seconden langzaam uit door je mond. Herhaal deze cyclus meerdere keren totdat je merkt dat je spanning begint af te nemen.

Een andere veelgebruikte techniek is de buikademhaling. Ga comfortabel liggen of zitten, plaats een hand op je buik en adem diep in door je neus terwijl je voelt hoe je buik uitzet. Adem langzaam uit door je mond terwijl je buik weer naar binnen trekt. Concentreer je op het ritme van de ademhaling en laat alle andere gedachten los.

Naast het verminderen van stress en spanning, kunnen ademhalingsoefeningen ook helpen om je aandacht weg te leiden van eventuele gedachten die je wakker houden. Door je te concentreren op je ademhaling, geef je jezelf de mogelijkheid om tot rust te komen en geleidelijk in slaap te vallen.

Het is belangrijk om consistentie en geduld te hebben bij het beoefenen van ademhalingsoefeningen. Het kan even duren voordat je de technieken onder de knie hebt en er de volledige voordelen van ervaart. Blijf volhouden en geef niet op als het niet meteen werkt.

Dus, als je merkt dat slapen tijdens een volle maan een uitdaging is, probeer dan eens ademhalingsoefeningen. Ze kunnen helpen om stress en spanning te verminderen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat het beste voor jou werkt. Een goede nachtrust is binnen handbereik, zelfs tijdens een heldere maannacht!

Oefening doet wonderen; als je regelmatig sport kun je beter slapen tijdens volle maan periodes.

Oefening doet wonderen: beter slapen tijdens volle maan periodes

Heb je ooit gemerkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen tijdens een volle maan? Een interessante tip die je kan helpen om beter te slapen tijdens deze periodes is regelmatig sporten. Het lijkt erop dat lichaamsbeweging een positief effect kan hebben op je slaapkwaliteit, zelfs wanneer de maan vol en helder aan de hemel staat.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een betere nachtrust. Door te sporten worden endorfines vrijgegeven, wat kan helpen om stress en spanning te verminderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een diepere en meer ontspannen slaap.

Maar hoe zit het dan specifiek met de volle maan? Hoewel er geen direct bewijs is dat sporten specifiek invloed heeft op de slaapkwaliteit tijdens volle maan, kunnen we speculeren dat de voordelen van lichaamsbeweging ook van toepassing zijn tijdens deze periodes. Door regelmatig te sporten, kun je namelijk zorgen voor een goede balans in je energieniveau en je lichaam vermoeid maken, waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen.

Daarnaast heeft sporten ook andere positieve effecten op onze gezondheid die indirect kunnen bijdragen aan beter slapen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bijvoorbeeld om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen. Dit kan allemaal bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, ongeacht de maanstand.

Dus, als je merkt dat je moeite hebt om in slaap te vallen tijdens volle maan periodes, overweeg dan om regelmatig te sporten. Probeer ten minste 30 minuten per dag matige tot intense lichaamsbeweging te krijgen, zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen. Vergeet niet dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en activiteiten te kiezen die bij jou passen.

Beter slapen tijdens volle maan is misschien geen exacte wetenschap, maar door regelmatig te sporten kun je wel bijdragen aan een goede nachtrust. Dus haal die sportschoenen uit de kast en ga ervoor!

Eet gezond voedsel zoals fruit en groenten om de kwaliteit van je slaap te verbeteren .

Eet gezond voedsel zoals fruit en groenten om de kwaliteit van je slaap te verbeteren

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Als je merkt dat je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, kan het nuttig zijn om aandacht te besteden aan je voedingspatroon. Het eten van gezond voedsel, zoals fruit en groenten, kan namelijk bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van je slaap.

Fruit en groenten zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in verschillende processen in ons lichaam, waaronder onze slaap-waakcyclus. Het consumeren van voldoende fruit en groenten kan helpen bij het reguleren van hormonen die betrokken zijn bij ons slaappatroon.

Sommige fruitsoorten bevatten natuurlijke stoffen die kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Bijvoorbeeld, bananen bevatten tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van serotonine stimuleert – een neurotransmitter die helpt bij het reguleren van onze stemming en slaap. Ook kiwi’s staan bekend om hun gunstige effect op de slaapkwaliteit. Ze bevatten antioxidanten en serotonine die kunnen helpen bij het verminderen van slapeloosheid.

Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool zijn rijk aan magnesium, een mineraal dat kan helpen bij het ontspannen van spieren en het bevorderen van een diepere slaap. Daarnaast bevatten ze ook calcium, dat betrokken is bij de productie van melatonine – het hormoon dat ons helpt om in slaap te vallen en te blijven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat voeding slechts één aspect is van een gezonde slaaproutine. Het is ook essentieel om andere goede gewoontes aan te nemen, zoals het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapengaan, het creëren van een rustige slaapomgeving en het hanteren van een regelmatig slaapschema.

Dus, als je moeite hebt met slapen tijdens een volle maan, probeer dan eens wat meer fruit en groenten toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Niet alleen zullen ze je voorzien van belangrijke voedingsstoffen, maar ze kunnen ook bijdragen aan een betere nachtrust. Vergeet niet om naar je lichaam te luisteren en te experimenteren met verschillende voedingsmiddelen om te zien wat voor jou het beste werkt.

Gebruik rustgevende middelen zoals melatonine om beter in slaap te vallen tijdens volle maan periodes .

Slaapproblemen kunnen frustrerend zijn, vooral wanneer ze lijken samen te vallen met de periodes van volle maan. Hoewel er geen definitief bewijs is dat een direct verband aantoont tussen slecht slapen en de maanfasen, kan het gebruik van rustgevende middelen zoals melatonine helpen om beter in slaap te vallen tijdens deze periodes.

Melatonine is een hormoon dat van nature in ons lichaam wordt geproduceerd en helpt bij het reguleren van ons slaap-waakritme. Het speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van een goede nachtrust. Het nemen van een melatoninesupplement kan helpen om het natuurlijke slaaphormoon aan te vullen en zo de slaapkwaliteit te verbeteren.

Tijdens volle maanperiodes kan het zijn dat je biologische klok verstoord raakt door de helderheid van het maanlicht. Dit kan leiden tot moeilijkheden bij het in slaap vallen en een verstoorde nachtrust. Door melatonine in te nemen, kun je je lichaam helpen om sneller in slaap te vallen en een diepere, meer herstellende slaap te ervaren.

Het is belangrijk om melatonine op de juiste manier te gebruiken. Raadpleeg altijd eerst een arts of apotheker voordat je begint met het innemen van melatonine, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Zij kunnen je de juiste dosering en tijdstip van inname aanbevelen, rekening houdend met jouw specifieke behoeften.

Naast het gebruik van melatonine zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om je slaap te verbeteren tijdens volle maan periodes. Creëer een rustgevende slaapomgeving, vermijd stimulerende activiteiten voor het slapengaan en zorg voor een regelmatig slaapritme. Het is ook belangrijk om stress te verminderen en ontspanningstechnieken toe te passen, zoals meditatie of ademhalingsoefeningen.

Onthoud dat iedere persoon anders is en wat voor de één werkt, niet per se voor de ander hoeft te gelden. Experimenteer met verschillende strategieën en zoek naar de beste manieren om jouw slaapkwaliteit te verbeteren tijdens volle maan periodes. Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn, ongeacht de maanstand.

Luister naar rustige muziek of meditatieve geluiden voordat u gaat slapen, dit helpt uw geest tot rust brengen en uw hersenactiviteit vertragen , waardoor het gemakkelijk is om in slaap te vallen

Slecht Slapen bij Volle Maan? Probeer Rustige Muziek of Meditatieve Geluiden!

Heeft u ooit moeite gehad om in slaap te vallen tijdens een volle maan? Een tip die u zou kunnen helpen, is het luisteren naar rustige muziek of meditatieve geluiden voordat u gaat slapen. Dit kan uw geest tot rust brengen en uw hersenactiviteit vertragen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.

Rustige muziek heeft een kalmerend effect op ons zenuwstelsel. Het kan helpen om stress en spanning los te laten, waardoor we ons ontspannen en kalm voelen. Denk aan zachte pianomuziek, natuurgeluiden zoals kabbelend water of fluitende vogels, of zelfs speciaal samengestelde slaapmuziek die is ontworpen om u te helpen ontspannen.

Meditatieve geluiden kunnen ook nuttig zijn bij het bevorderen van een goede nachtrust. Deze geluiden, zoals het ruisen van de wind, het klotsende geluid van de golven of het zachte getjilp van krekels, creëren een rustgevende sfeer die ons helpt te ontspannen en onze gedachten los te laten.

Door naar rustige muziek of meditatieve geluiden te luisteren voordat u gaat slapen, kunt u uw lichaam en geest voorbereiden op een goede nachtrust. Het helpt om de drukte van de dag achter u te laten en uw gedachten tot rust te brengen. Dit kan vooral nuttig zijn tijdens een volle maan, wanneer u mogelijk meer moeite heeft om in slaap te vallen.

Probeer deze tip eens uit en ontdek of het voor u werkt. Creëer een rustige en comfortabele omgeving in uw slaapkamer, zet rustige muziek op of speel meditatieve geluiden af en neem de tijd om te ontspannen voordat u gaat slapen. U zult merken dat uw geest tot rust komt en uw hersenactiviteit vertraagt, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen.

Onthoud echter dat iedereen anders is en wat voor de één werkt, niet altijd voor de ander hoeft te gelden. Luister naar uw eigen behoeften en experimenteer met verschillende technieken om uw slaapkwaliteit te verbeteren. Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn, dus laten we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we goed kunnen slapen, zelfs tijdens een volle maan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.